biobased product innovatie met design thinking

innovation inspired by nature

Idee → imagination → product & business model

Van idee, naar ‘imagination’, naar product, naar business model. We helpen u met snel experimenteren en innoveren. Nieuwe biobased producten ontwerpen, bestaande producten verbeteren en het juiste business model ontwikkelen. Positieve impact voor uw klant, uw bedrijf en de wereld creëren. 

idea, world, pen
caudata, blossom, bloom

innovation inspired by nature

Met nieuwsgierigheid en passie innoveren we met oplossing van de natuur. De miljoenen jaren evolutie helpt de biobased revolutie vooruit met verfijnde slimme oplossingen die onze natuur al heeft bedacht. Wij passen dat toe. Ofwel biomimicry of bio inspired innovatie!

design thinking

Design Thinking is ontstaan bij Google. Deze fantastische methodiek is niet alleen voor software producten zeer geschikt, maar ook voor perfect voor de ontwikkeling van fysieke producten.

Design thinking is een agile en human-centered proces. Het helpt teams de klant optimaal te begrijpen. Systematisch de behoefte van uw klant in kaart te brengen. Aannames ter discussie te stellen, gedurfde vragen te stellen en problemen te herdefiniëren. Het creëren van innovatieve oplossing door middel van rapid prototyping en veel testen. Werken volgens Design thinking is enorm effectief in het oplossen van bekende en onbekende problemen.

Move fast. Fail fast. Fail Forward.

Design Thinking is snel leren door testen, valideren en experimenteren. Het proces is verbindend, ‘fun’ en creëert verrassende ideeën en inzichten die de klantbeleving optimaliseren. Ideaal om sneller van concept naar marktintroductie te gaan.
Door de agile aanpak ontstaan ‘cheap failers’ wat uiteindelijk resulteert in risico reductie bij het op de markt brengen van een nieuw product.

Meer weten? Bel of mail ons. We delen graag onze ideeën.

Design Thinking proces

Design sprints

Een nieuw product ontwikkelen kost veel geld. Door snel te valideren of iets werkt bespaar je veel geld en kun je de time-to-market aanzienlijk versnellen en het succes vergroten. Vaak werken we binnen Design Thinking in design sprints.  De sprint is een vijf-daags proces dat antwoord geeft op een belangrijk business vraagstuk door het maken van een design, prototyping en het testen en valideren met eindklanten.

Samenwerken in een sprint voorkomt eindeloze debatten en reduceert maanden to een week. In plaats van wachten tot het lanceren van een product on te valideren of je product een goed idee is, krijg je duidelijke data met een realistisch prototype.
De sprint geeft een superpower! Je maakt als het ware een sprong in de toekomst om reacties van klanten te ervaren, voordat je een grote investering aangaat. 

Een sprint team bestaat uit medewerkers van uw organisatie en van Hemp Studio. We creëren een playful omgeving op basis van vertrouwen en vrijheid. Waar iedereen (moeilijke) vragen durft te stellen, het beste uit zichzelf naar boven haalt en in flow werkt.

Afhankelijk van de sprint zorgen we dat we de beschikking hebben over bijvoorbeeld 3D printers of CNC apparatuur voor rapid prototyping. 

Interesse? Onder het genot van een heerlijke koffie, thee of smoothie bespreken we graag hoe we samen tot mooie projecten kunnen komen.